Een droge huid is een veelvoorkomend huidprobleem dat wordt gekenmerkt door een gebrek aan vocht en lipiden in de oppervlaktelaag van de huid. Het kan leiden tot een strakke, jeukende en schilferige huid. Mensen met een droge huid hebben vaak moeite om voldoende vocht vast te houden, wat kan resulteren in een gevoelige en geïrriteerde huid.

Oorzaken

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben:

 • Het ontstaat vaak door een gebrek aan lipiden (vetten) en vocht in de oppervlaktelaag van de huid. Dit kan leiden tot een verstoorde huidbarrière en vochtverlies.
 • Blootstelling aan koude temperaturen, lage luchtvochtigheid, droge lucht door verwarmingssystemen, overmatige blootstelling aan de zon en wind kunnen de huid uitdrogen.
 • Het gebruik van agressieve zepen, langdurig heet douchen of baden, overmatig scrubben en het niet regelmatig aanbrengen van een hydraterende crème kunnen bijdragen aan een droge huid.
 • Naarmate we ouder worden, vermindert de natuurlijke productie van olie en vocht in de huid, wat kan leiden tot een drogere huid.
 • Bepaalde medische aandoeningen zoals eczeem, psoriasis, hypothyreoïdie en diabetes kunnen de huid uitdrogen.

Wat kun je zelf doen

Om een droge huid te verminderen, kun je zelf de volgende stappen nemen:

 • Vermijd agressieve zepen en kies voor milde, hydraterende reinigingsmiddelen die de huid niet uitdrogen.
 • Breng dagelijks een vochtinbrengende crème aan, bij voorkeur direct na het douchen of baden wanneer de huid nog vochtig is.
 • Vermijd lange, hete douches of baden, omdat deze de natuurlijke oliën van de huid kunnen wegwassen.
 • Bedek je huid bij koud weer en gebruik zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen de zon.
 • Voeg vocht toe aan de lucht in droge ruimtes met behulp van een luchtbevochtiger.
 • Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft door voldoende water te drinken.

Behandelingen

Het is belangrijk op te merken dat deze maatregelen helpen bij het verminderen van een droge huid. Er zijn echter ook veel behandelingen mogelijk om dit probleem effectief en blijvend te verminderen. Bij SQIN adviseren we je graag over de verschillende mogelijkheden.

Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie exfolieert de huid, vermindert fijne lijntjes, acne littekens, pigmentvlekken en bevordert een gezonde, stralende teint.

Lees meer
Glymed salonpeelingen

Glymed salonpeelingen

Deze peelingen bieden diepe exfoliatie, verbeteren de huidtextuur, verminderen pigmentvlekken, acne en rimpels, voor een jeugdige en stralende huid.

Lees meer
Beauty Angel (Collageen lamp)

Beauty Angel (Collageen lamp)

Stimuleert collageenproductie en verbetert de huidtextuur voor een jeugdige gloed zonder invasieve procedures, pijn of hersteltijd. Wordt vaak in combinatie met andere behandelingen ingezet.

Lees meer