Naast het verwijderen van overbeharing is de MeDioStar diodelaser in te zetten bij de
behandeling van acne vulgaris en het onder controle houden van een acne inversa.
Acne vulgaris is een van de meest voorkomende aandoeningen die in praktijken wordt
behandeld. Het is een aandoening die de talgfollikels aantast, die voornamelijk op het
gezicht, de rug en de borst worden aangetroffen. Ze creëren eerst niet-inflammatoire
mee-eters en later kunnen zich een reeks inflammatoire uitbloeiing symptomen ontwikkelen,
zoals papels, pustels en noduli. Acne vulgaris of gewone acne wordt veroorzaakt door
verhoogde androgenen tijdens de puberteit en verdwijnt in het algemeen aan het begin van
het 30ste levensjaar. De MeDioStar diodelaser is goed in te zetten bij deze vorm van acne.
Door de diepte van indringing van de laserstraal reikt deze tot aan de talgklier waar de
inflammatie zal worden afgenomen. Er wordt geadviseerd 3 tot 5 behandelingen te
ondergaan met een interval van een week. De SQIN behandelaar zal een behandelplan op maat
maken.

De behandeling

Tijdens een behandeling met de MeDioStar Laser worden een aantal stappen doorlopen:

 • De behandelaar reinigt het te behandelen gebied.
 • Zowel jij als de behandelaar dragen beschermende brillen om de ogen te beschermen tegen de laserstralen.
 • De behandelaar stelt de laser in op de juiste instellingen en parameters, afhankelijk van je huidtype, haarkleur en de specifieke behandelingsdoelen.
 • De behandelaar richt de laser op het te behandelen gebied en geeft een puls van laserenergie af. De laser zendt een specifieke golflengte van licht uit die wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in de haarfollikels.
 • De geabsorbeerde laserenergie wordt omgezet in warmte, wat schade veroorzaakt aan de haarfollikels. Dit remt de haargroei en kan uiteindelijk leiden tot langdurige of permanente haarvermindering.
 • Om ongemak en mogelijke huidbeschadiging te verminderen, kan de MeDioStar Laserbehandeling gepaard gaan met geïntegreerde koelsystemen. Deze systemen kunnen de huid koelen en beschermen tijdens de behandeling, wat het comfort verhoogt.

Voor wie/welke huidproblemen?

De MeDioStar Laser is bijzonder geschikt voor mensen die permanente ontharing willen bereiken. Het kan worden gebruikt op verschillende huidtypes en haarkleuren. Het systeem is effectief voor het verminderen van ongewenste haargroei op verschillende delen van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan benen, armen, oksels, bikinilijn en rug.

Maar ook voor het behandelen van vaatafwijkingen is de MeDioStar Laser een geschikte behandeling. Of het nu gaat om beenvaatjes of kleine rode oneffenheden in het gelaat, je bent bij ons op de juiste plek! De laser geeft een lichtstraal af aan de vaatjes. De lichtstraal wordt door het oxyhemoglobine (bloed) in de vaatjes geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Hier ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en zorgt dit ervoor dat de vaatjes zich vernauwen. Door het samenknijpen van de vaatwand en de nieuwe positie die deze aanneemt zullen de vaatjes minder zichtbaar worden aan het huidoppervlakte.

Wij zetten de MeDioStar Laser ook in voor huidverjonging. Waar de een last heeft van verslapping, krijgt de ander juist te maken met een minder fris en egaal ogende huid met plekjes en vlekjes. Natuurlijk kunnen we met cosmetische producten veel van deze ontsierende tekenen verzachten, maar soms hebben we net iets extra’s nodig! Met de MeDioStar diodelaser is het mogelijk de huid te verjongen en egaler te maken. De laser geeft zijn energie af aan de huid waardoor er een groei in collageen type 1, 3 en 4 ontstaat. Dit heeft als effect dat de huid voller en steviger zal worden. Ook zal het oppervlakkige verkleuringen ontstaan door leeftijd of zonschade, van de huid elimineren. Zo ziet de huid in slechts enkele behandelingen er weer stralend en jeugdig uit.

Tot slot kunnen wij dit veelzijdige apparaat inzetten voor de behandeling van acné. Door de diepte van indringing van de laserstraal reikt deze tot aan de talgklier waar de inflammatie van acné ontstekingen zal worden afgenomen. 

Wanneer behandelen we niet?

Er zijn enkele contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden tijdens de behandeling met de MeDioStar Laser.

 • Actieve huidinfecties, zoals herpes of impetigo kunnen een behandeling met de MeDioStar laser belemmeren en dienen te worden te vermeden.
 • Bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem of psoriasis kunnen een behandeling met de MeDioStar ongeschikt maken.
 • Het is raadzaam om directe blootstelling aan de zon of zonnebanken te vermijden voorafgaand aan de behandeling met de MeDioStar Laser.
 • Verder behandelen we niet indien je een pacemaker of inwendige defibrillator hebt of als je één van de volgende aandoeningen hebt: auto-immune ziekte, HIV/aids, kanker, hepatitis of tuberculose.

Voorbereiding

Om je goed te kunnen voorbereiden op de behandeling met de MeDioStar laser zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

 • Gedurende enkele weken voorafgaand aan de behandeling is het raadzaam om blootstelling aan de zon te vermijden. Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen wanneer je naar buiten gaat.
 • Stop met het harsen, epileren of plukken van de haren in het behandelgebied ongeveer 4-6 weken voorafgaand aan de behandeling. De laser richt zich op de haarwortels, en als de haren zijn verwijderd, kan de behandeling minder effectief zijn.
 • Scheren is toegestaan en zelfs aanbevolen in de dagen voorafgaand aan de behandeling. Het zorgt ervoor dat de haren kort zijn, maar nog steeds aanwezig, zodat de laser ze kan targeten.
 • Stop met het gebruik van zelfbruiners en bruiningsproducten op het behandelgebied vóór de behandeling.
 • Vraag je behandelaar welke medicaties of huidverzorgingsproducten je moet vermijden voorafgaand aan de behandeling. Sommige medicijnen, zoals antibiotica of retinoïden, kunnen de gevoeligheid van de huid vergroten of de genezing beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor producten met exfoliërende zuren of scrubs.
 • Zorg ervoor dat je huid schoon en vrij van make-up, lotions en crèmes is op de dag van de behandeling.

Nazorg

Na een behandeling met de MeDioStar laser is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Volg daarom de volgende adviezen op:

 • Direct na de behandeling kan de behandelde huid gevoelig, rood en warm aanvoelen. Je kunt een koud kompres of een ijszak op het behandelde gebied aanbrengen om de huid te koelen.
 • Gedurende enkele dagen na de behandeling moet je blootstelling aan warmte vermijden. Dit omvat hete douches, baden, sauna’s, stoombaden en intense lichamelijke activiteit.
 • Bescherm het behandelde gebied tegen direct zonlicht en vermijd zonnebanken gedurende minstens 2 weken na de behandeling. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF wanneer je naar buiten gaat.
 • Vermijd het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten, peelings, scrubs of andere producten die de huid kunnen irriteren gedurende ten minste een week na de behandeling. Kies voor milde, hydraterende producten die de huid kalmeren en hydrateren.
 • Het is belangrijk om niet aan de haren te trekken of te plukken in het behandelde gebied tussen de behandelingen door.
 • Vermijd zwembaden, bubbelbaden en hete baden gedurende ten minste 48 uur na de behandeling.
 • Als je het behandelde gebied bedekt met kleding, zorg er dan voor dat de kleding loszittend en ademend is om wrijving en irritatie te minimaliseren.

Aantal behandelingen

Het resultaat van een MeDioStar Laserbehandeling is geleidelijke haarvermindering. Na elke behandeling zullen de behandelde haren geleidelijk dunner en lichter worden, en uiteindelijk kunnen sommige haarfollikels volledig worden uitgeschakeld. Het aantal benodigde behandelingen varieert, maar over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig om de beste resultaten te bereiken. Het uiteindelijke doel van de behandeling is om langdurige of permanente haarvermindering te bereiken.

video