Wenkbrauwen spelen een cruciale rol in het definiëren van onze gezichtsuitdrukking en uitstraling, waardoor het belangrijk is om ze met zorg te onderhouden. Epileren, het zorgvuldig verwijderen van ongewenste haartjes, creëert een schone vorm. Verven voegt dimensie en expressie toe, terwijl het harsen van overtollige haartjes zorgt voor een strakke, gedefinieerde look. Samen vormen deze handelingen een gepersonaliseerde wenkbrauwtransformatie, waardoor individuele kenmerken worden geaccentueerd en een zelfverzekerde uitstraling wordt bereikt.

De behandeling

Bij SQIN wordt het proces van epileren, verven en harsen van wenkbrauwen zorgvuldig uitgevoerd om een perfecte wenkbrauwvorm en expressie te creëren.

Epileren
Met behulp van pincetten worden ongewenste haartjes verwijderd, rekening houdend met de natuurlijke vorm van het gezicht en de wenkbrauwen.

Verven
De wenkbrauwvorm worden geaccentueerd door het aanbrengen van een speciale verf. De kleur wordt aangepast aan de haarkleur en huidtint van de klant, resulterend in gedefinieerde, volle wenkbrauwen.

Harsen
Om de wenkbrauwlijn strak en netjes te maken, kan het harsen van overtollige haartjes rond de wenkbrauwen plaatsvinden. Hars wordt aangebracht en vervolgens snel verwijderd om de haren vanaf de wortel te verwijderen.

Voorafgaand aan de behandeling vindt een consultatie plaats. Wij bespreken dan de gewenste wenkbrauwvorm en kleur om aan jouw individuele voorkeuren te voldoen.

Tijdens de behandeling wordt rekening gehouden met de gezichtsstructuur, oogvorm en algemene uitstraling om een wenkbrauwvorm te creëren die de natuurlijke kenmerken van de klant verbetert.

Voor wie/welke huidproblemen?

Als jij droomt van perfecte wenkbrauwen dan kunnen wij jou bij SQIN helpen. 

Wanneer behandelen we niet?

Hoewel wenkbrauwbehandelingen als veilig worden gezien zijn er een aantal indicaties waar je op moet letten. In onderstaande gevallen is het raadzaam eerst te overleggen om te zien of wij de behandeling veilig kunnen uitvoeren.

 • Als je onlangs oogchirurgie, zoals een ooglaserbehandeling of ooglidcorrectie heeft ondergaan, is het raadzaam om te wachten met een browbehandeling totdat jouw ogen volledig zijn hersteld.
 • Als je een ooginfectie, ontsteking of andere vorm van irritatie hebt, is het verstandig om de behandeling uit te stellen totdat jouw ogen volledig zijn genezen.
 • Als je bekend bent met allergieën voor de producten die bij de browbehandeling worden gebruikt (bijvoorbeeld de verf), is het belangrijk dat je dit van te voren aangeeft.

Kom gerust langs bij SQIN voor overleg. We gaan dan samen kijken naar jouw wensen en wat wij kunnen betekenen voor jou.

Voorbereiding

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als voorbereiding op jouw wenkbrauwbehandeling.

 • Zorg ervoor dat je je gezicht en ogen grondig reinigt voordat je naar de behandeling gaat. Verwijder eventuele make-up, mascara, oliën of vuil van je wimpers en wenkbrauwen.
 • Vermijd het dragen van oogmake-up op de dag van de behandeling, inclusief mascara, oogschaduw en eyeliner.
 • Als je contactlenzen draagt, moet je deze uitdoen voordat je naar de behandeling gaat.
 • Bespreek eventuele allergieën, gevoeligheden of specifieke wensen met de behandelaar voordat de behandeling begint.
 • Als je een gevoelige huid of gevoelige ogen hebt, is het handig om dit aan de behandelaar te melden.

Nazorg

Na een browbehandeling zijn er enkele belangrijke nazorgstappen:

 • Vermijd het nat maken van je wimpers of wenkbrauwen gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Vermijd het aanraken of wrijven van de behandelde gebieden om de nieuwe vorm te behouden.
 • Gebruik geen oliehoudende producten op je wimpers of wenkbrauwen, omdat dit de lift of styling kan aantasten.
 • Vermijd stoom, sauna’s en zwembaden gedurende de eerste 24-48 uur.

Aantal behandelingen

Om je wenkbrauwen perfect te houden kun je een wenkbrauwbehandeling het beste iedere 4 tot 5 weken herhalen. Hoe vaak dit precies is, verschilt per persoon en hangt onder andere af van de natuurlijke wenkbrauwgroei. Een nabehandeling bestaat uit precies dezelfde stappen als de eerste behandeling.