Voor wie/welke huidproblemen?

Een MySkincaud DNA-test kan worden gedaan wanneer je geïnteresseerd bent in een meer gepersonaliseerde benadering van huidverzorging. Hier zijn enkele situaties waarin je ervoor kunt kiezen om een MySkincaud DNA-test te laten uitvoeren:

 • Als je moeite hebt om de juiste huidverzorgingsproducten en behandelingen te vinden die het beste bij jouw huid passen, kan een MySkincaud DNA-test helpen om een meer gepersonaliseerde aanpak te ontwikkelen.
 • Als je bepaalde huidproblemen hebt, zoals acne, huidveroudering, gevoeligheid of hyperpigmentatie, kan een MySkincaud DNA-test helpen bij het identificeren van genetische factoren die van invloed kunnen zijn op deze problemen.
 • Als je geïnteresseerd bent in het proactief aanpakken van huidveroudering en het behouden van een gezonde huid op de lange termijn, kan een MySkincaud DNA-test inzicht geven in je genetische aanleg voor huidveroudering en de juiste preventieve maatregelen en producten aanbevelen.
 • Als je geïnteresseerd bent in de relatie tussen genetica en huidgezondheid, kan een MySkincaud DNA-test een interessante manier zijn om meer te weten te komen over je eigen genetische aanleg en hoe deze van invloed kan zijn op je huid.

Het is belangrijk op te merken dat een MySkincaud DNA-test voornamelijk gericht is op het verbeteren van je huidverzorgingsroutine en het optimaliseren van je huidgezondheid. Het is geen medische diagnosestelling en kan geen behandeling voor medische aandoeningen bieden.

Wanneer behandelen we niet?

Er zijn bepaalde situaties waarin het mogelijk beter is om geen MySkincaud DNA-test te doen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Ernstige huidaandoeningen: Als je momenteel een ernstige huidaandoening hebt, zoals een actieve ontstekingsziekte, ernstige dermatitis of eczeem, kan het raadzaam zijn om de MySkincaud DNA-test uit te stellen totdat de huidconditie onder controle is.
 • Jonge kinderen: De MySkincaud DNA-test is over het algemeen bedoeld voor volwassenen, en het kan beperkte relevantie hebben bij jonge kinderen.

Voorbereiding

Om je goed voor te bereiden op een MySkincaud DNA-test, kun je de volgende stappen overwegen:

 • Overleg met SQIN en vraag of er specifieke vereisten zijn voor de test. Wij kunnen je bijvoorbeeld vragen om bepaalde huidverzorgingsproducten of medicijnen tijdelijk te vermijden voorafgaand aan de test.
 • Blootstelling aan direct zonlicht kan de resultaten van de DNA-test beïnvloeden. Het is raadzaam om enkele dagen voor de test blootstelling aan de zon te vermijden en een goede zonbescherming te gebruiken als je naar buiten gaat.
 • Om ervoor te zorgen dat de testresultaten niet worden beïnvloed, kan het nodig zijn om enkele uren voor de test geen huidverzorgingsproducten aan te brengen.
 • Het kan nuttig zijn om informatie te verzamelen over je huidverzorgingsroutine, inclusief de producten die je gebruikt en eventuele specifieke huidproblemen die je ervaart. Dit kan helpen bij het interpreteren van de testresultaten en het maken van gepersonaliseerde aanbevelingen.
 • Als je vragen hebt over de MySkincaud DNA-test, aarzel dan niet om ze aan ons te stellen. Wij kunnen je meer informatie geven over de testprocedure, de verwachte resultaten en de mogelijke gevolgen voor je huidverzorgingsroutine.

Het is altijd belangrijk om de specifieke instructies en richtlijnen van SQIN op te volgen om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op de MySkincaud DNA-test. Door deze voorbereidende stappen te volgen, kun je het meeste halen uit de test en de gepersonaliseerde aanbevelingen voor je huidverzorging verkrijgen.

Nazorg

Er is geen specifieke nazorg nodig na een MySkincaud DNA-test. De test zelf is niet invasief en vereist geen hersteltijd. Na het verzamelen van het DNA-monster en het verkrijgen van de testresultaten, kun je doorgaans je normale dagelijkse activiteiten voortzetten.