De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten? Dit kan met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper in de huid dan ingesteld.

De behandeling

Een behandeling met de SkinPen, ook bekend als microneedling, verloopt doorgaans als volgt:

 • Voordat de behandeling begint, wordt je huid grondig gereinigd om make-up, vuil en olie te verwijderen.
 • Afhankelijk van je pijndrempel en de aanbeveling van je behandelaar, kan een verdovende crème op het te behandelen gebied worden aangebracht om eventuele ongemakken te verminderen. Dit wordt meestal ongeveer 30 minuten voor de behandeling gedaan.
 • De behandelaar selecteert de juiste naaldlengte voor jouw huid en bevestigt deze op de SkinPen. De naalden kunnen in lengte variëren, afhankelijk van de specifieke behandelingsgebieden en de gewenste resultaten.
 • De behandelaar begint met het zachtjes over de huid bewegen met de SkinPen, die kleine, gecontroleerde microperforaties maakt. De naaldjes van de SkinPen gaan verticaal op en neer, waardoor kleine kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Dit proces stimuleert de natuurlijke genezingsrespons van de huid en bevordert de productie van collageen en elastine.
 • De behandelaar concentreert zich op specifieke gebieden van zorg, zoals littekens, rimpels, fijne lijntjes of hyperpigmentatie. Ze passen de diepte en intensiteit van de behandeling aan op basis van je individuele behoeften en doelen.
 • Na de microneedling-behandeling kan de behandelaar speciale hydraterende en kalmerende producten op je huid aanbrengen om het herstelproces te bevorderen.

De duur van de behandeling kan variëren, afhankelijk van het behandelingsgebied en het specifieke protocol van de behandelaar. Over het algemeen duurt een sessie ongeveer 30 minuten tot een uur. Het aantal benodigde behandelingen varieert ook, afhankelijk van de individuele behoeften en de ernst van de huidproblemen. Je behandelaar zal je adviseren over het optimale behandelplan voor jouw specifieke situatie.

Voor wie/welke huidproblemen?

Er zijn verschillende huidproblemen waar de SkinPen jou mee kan helpen. Hieronder geven wij de belangrijkste:

 • Het stimuleert de collageenproductie en het verbeterd de elasticiteit van de huid, waardoor het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en verslapping.
 • Het kan de textuur en het uiterlijk van littekens verbeteren, waaronder acnelittekens.
 • Door de productie van collageen te stimuleren, kan microneedling helpen bij het verkleinen van de poriën en het verbeteren van de algemene huidtextuur.

Wanneer behandelen we niet?

Hoewel de SkinPen als veilig wordt beschouwd zijn er een aantal indicaties waar je op moet letten. Enkele indicaties vindt je hieronder.

 • Als er sprake is van actieve huidinfecties zoals herpes moet microneedling worden uitgesteld totdat de infectie volledig is genezen.
 • Bij ernstige actieve acne kan microneelding het verergeren. Het is aangeraden om dan te wachten tot de acne onder controle is.
 • Microneedling moet worden vermeden op het gebied met open wonden, snijwonden of geschonden huid.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden op een SkinPen-behandeling, kun je de volgende stappen volgen:

 • Stop enkele dagen voor de behandeling met het gebruik van huidproducten die de huid kunnen irriteren of gevoeligheid kunnen veroorzaken, zoals retinol, zuren (bijv. glycolzuur, salicylzuur) en bleekmiddelen.
 • Beperk je blootstelling aan de zon gedurende minstens twee weken voorafgaand aan de behandeling. altijd.
 • Vermijd het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, supplementen en kruidenpreparaten, tenzij anders geadviseerd door je behandelaar.
 • Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is in de dagen voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na een SkinPen-behandeling is het belangrijk om de volgende nazorgmaatregelen te nemen om het genezingsproces te bevorderen en mogelijke complicaties te voorkomen:

 • Bescherm je huid tegen directe blootstelling aan de zon gedurende minstens een week na de behandeling. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF.
 • Gebruik na de behandeling milde en hydraterende huidverzorgingsproducten die geen irriterende ingrediënten bevatten. Vermijd producten met parfum, alcohol of retinol, omdat deze de huid kunnen irriteren.
 • Reinig je huid voorzichtig met een milde, niet-irriterende reiniger. Vermijd het gebruik van agressieve scrubs, exfolianten of toners gedurende minstens een week na de behandeling.
 • Vermijd intense fysieke activiteit en zware inspanningen gedurende minstens 24-48 uur na de behandeling.
 • Vermijd het aanbrengen van make-up op het behandelde gebied gedurende ten minste 24 uur na de behandeling.
 • Vermijd sauna’s, stoombaden, hete douches en baden gedurende de eerste paar dagen na de behandeling.

Het is belangrijk om geduld te hebben, aangezien de huid tijd nodig heeft om te herstellen na een SkinPen-behandeling. Als je na de behandeling extreme roodheid, zwelling, pijn of andere ongewone symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact met ons op.

Aantal behandelingen

Voor de meeste huidproblemen wordt aanbevolen om een reeks van drie tot zes behandelingen met een tussenpoos van vier tot zes weken te ondergaan. Deze tussenpozen geven de huid voldoende tijd om te herstellen en het natuurlijke genezingsproces te voltooien voordat de volgende behandeling plaatsvindt. Na elke behandeling zal je huid geleidelijk verbeteren, en met elke opeenvolgende behandeling worden de resultaten verder geoptimaliseerd.

video