Nu de zomer weer ten einde is, voelen we allemaal de verandering in het seizoen. De lange, zonnige dagen hebben misschien je humeur verbeterd, maar je huid verteld waarschijnlijk iets anders. Het is nu het ideale moment om je huid de aandacht te geven die ze nodig heeft en te herstellen van de effecten van de zon. Bij SQIN Huidinstituut kunnen wij je huid helpen herstellen én voorbereiden op de komende maanden met behandelingen zoals bijvoorbeeld peelingen, SkinPen en  Neogen en zelfs laserbehandelingen voor ongewenste haargroei zijn nu de perfecte tijd om mee te beginnen.

Tijd dus voor:  Reset your SQIN!

De gevolgen van de zomerzon op de huid

Hoewel we dol zijn op de warmte van de zon, kan langdurige blootstelling aan UV-straling leiden tot verschillende huidproblemen:

Zonschade en huidveroudering: UV-stralen dringen diep door in de huid en kunnen het collageen afbreken, wat leidt tot vroegtijdige huidveroudering. Denk hierbij aan rimpels, fijne lijntjes en een slappere huid.

Pigmentvlekken: Door de zon wordt de pigment in je huid gestimuleerd. Dit kan resulteren in ongewenste (donkere) pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken of melasma.

Droogte en schilfering: De combinatie van zon, zee en chloorwater droogt de huid uit, wat kan leiden tot een doffe, schilferige huid.

Verstopte poriën en onzuiverheden: Door zweet, zonnebrandcrème en vervuiling kunnen de poriën verstopt raken, wat resulteert in mee-eters, puistjes of ontstekingen.

Tijd om te herstellen: Reset your SQIN!

Nu de herfst aanbreekt, is het belangrijk om je huid te herstellen en te resetten. De behandelingen bij SQIN Huidinstituut helpen je huid niet alleen om te herstellen van de zomerschade, maar ook om je huid te versterken voor de toekomst. Hier zijn drie van onze effectieve behandelingen:

Peelingen
Een peeling verwijdert dode huidcellen, verfijnt de huidtextuur en stimuleert de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen. Het helpt bij het verminderen van pigmentvlekken, littekens en fijne lijntjes, waardoor je huid weer fris en egaal oogt.

SkinPen (Microneedling)
SkinPen stimuleert op een natuurlijke manier het herstel van de huid door middel van microneedling. Door kleine, gecontroleerde verwondingen aan te brengen, wordt de collageenproductie gestimuleerd. Dit helpt bij het verbeteren van de huidstructuur, het verminderen van rimpels, littekens en het egaliseren van de teint.

Neogen Plasma
Neogen is een innovatieve technologie die gebruik maakt van plasma-energie om de huid te verjongen. Het pakt huidveroudering, pigmentvlekken en verslapping van de huid aan zonder de huid te beschadigen. Deze behandeling werkt zowel op de oppervlakkige huid als op diepere lagen, waardoor de huid er steviger, egaler en stralender uitziet.

 

Perfecte tijd voor laserbehandelingen:
Zomer 2025 haarvrij in!

Naast het herstellen van je huid is de herfst en winter de perfecte tijd om te beginnen met laserbehandelingen voor ongewenste haargroei. Omdat laserontharing het beste werkt op een lichte huid zonder zongebruinde teint, is dit het moment om te starten. Bij SQIN Huidinstituut gebruiken we geavanceerde lasertechnologieën om je definitief van ongewenste haargroei af te helpen. Zo kun jij volgend jaar zomer zorgeloos haarvrij de zon in!

Boek een vrijblijvende huidanalyse en intake
Benieuwd naar wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Bij SQIN Huidinstituut bieden we een vrijblijvende huidanalyse en intake aan, waarbij we je huid grondig bekijken en de beste behandelingen op maat kunnen adviseren. Of je nu wilt herstellen van zonschade of voorbereiden op de zomer van volgend jaar, we helpen je graag verder met een persoonlijk behandelplan.

Conclusie
Nu de herfst zijn intrede doet, is het tijd om stil te staan bij de effecten van de zomer op je huid. Of het nu gaat om fijne lijntjes, pigmentvlekken of het herstellen van droogte en onzuiverheden, bij SQIN Huidinstituut hebben we een scala aan behandelingen om je huid weer stralend en gezond te maken. En waarom niet alvast beginnen met laserontharing, zodat je volgende zomer haarvrij de zon in kan?

Maak vandaag nog een afspraak voor een huidanalyse en ontdek hoe wij je kunnen helpen je huid te resetten – Reset your SQIN!

Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen over de behandelingen? Laat het ons gerust weten!