Figuurcorrectie verwijst naar een breed scala aan procedures en behandelingen die gericht zijn op het verbeteren en veranderen van de lichaamsvorm en -contouren. Figuurcorrectie kan gericht zijn op het verminderen van vetophopingen, het verstevigen van de huid, het verstrakken van spieren en het verbeteren van de lichaamsverhoudingen. Figuurcorrectie kan zowel esthetische als functionele voordelen bieden, waardoor mensen zich zelfverzekerder en comfortabeler voelen in hun lichaam.

Oorzaken

Plaatselijke vetophopingen kunnen verschillende oorzaken hebben en kunnen variëren van persoon tot persoon. Enkele van de mogelijke oorzaken zijn:

  • Erfelijkheid speelt een rol bij de vetverdeling in het lichaam. Sommige mensen hebben van nature meer vetcellen in bepaalde gebieden, zoals de buik, billen, dijen of armen, wat kan leiden tot plaatselijke vetophopingen.
  • Een ongezond voedingspatroon met een hoog vetgehalte en een gebrek aan lichaamsbeweging kan bijdragen aan de vorming van vetophopingen.
  • Hormonale veranderingen, zoals tijdens de puberteit, zwangerschap of menopauze, kunnen van invloed zijn op de vetverdeling in het lichaam.
  • Naarmate we ouder worden, neemt de stofwisseling af en kan vet gemakkelijker worden opgeslagen in bepaalde gebieden.
  • Langdurige stress kan de hormoonbalans verstoren en de vetopslag beïnvloeden, vooral rond de buikstreek.

Het is belangrijk op te merken dat plaatselijke vetophopingen niet alleen het gevolg zijn van een gebrek aan lichaamsbeweging of overmatige calorie-inname. Genetica en hormonen spelen ook een significante rol. In sommige gevallen kunnen plaatselijke vetophopingen moeilijk te verminderen zijn met alleen dieet en lichaamsbeweging, waardoor mensen op zoek gaan naar andere behandelingsopties, zoals cryolipolyse.

Wat kun je zelf doen

Hoewel plaatselijke vetophoping moeilijk volledig te verminderen is zonder medische interventie, zijn er enkele maatregelen die je zelf kunt nemen om het te helpen verminderen:

  • Eet een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten. Beperk de inname van bewerkte voedingsmiddelen, suiker en verzadigde vetten.
  • Doe regelmatig aan cardio- en krachttraining om je stofwisseling te verhogen, vet te verbranden en spieren op te bouwen.
  • Drink voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden en afvalstoffen te helpen verwijderen.
  • Het verminderen van plaatselijke vetophoping kost tijd en consistentie. Blijf vasthouden aan een gezonde levensstijl en wees geduldig met het behalen van resultaten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de genetica en individuele lichaamskenmerken een rol spelen bij de vetverdeling.

Behandelingen

SQIN biedt verschillende behandelingen die kunnen helpen om jouw figuur te verbeteren.

Pascaud Contour

Pascaud Contour

Biedt niet-invasieve huidverstrakking en vermindert cellulitis, voor een stevigere, gladdere huid zonder operaties of hersteltijd.

Lees meer
Body wizard cryolipolyse

Body wizard cryolipolyse

De Bodywizard Cryolipolise-behandeling bevriest vetcellen, bevordert vetverlies en verstevigt de huid zonder chirurgie, voor een strakker, slanker lichaam.

Lees meer