Huidverslapping is een veelvoorkomend teken van veroudering waarbij de huid haar stevigheid en elasticiteit verliest. Na verloop van tijd wordt de huid dunner, verliest het collageen en elastine, en worden de onderliggende weefsels zwakker. Dit resulteert in een slappere, losse huid, vooral op gebieden zoals het gezicht, de nek, de armen en de buik. Naast natuurlijke veroudering kunnen factoren zoals blootstelling aan de zon, roken, slechte voeding, gewichtsverlies en genetica bijdragen aan het versnellen van het proces van huidverslapping. Huidverslapping kan invloed hebben op het zelfvertrouwen en de esthetiek van een persoon. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar om de huid te verstevigen en de verschijnselen van huidverslapping te verminderen.

Oorzaken

Huidverslapping wordt veroorzaakt door een combinatie van interne en externe factoren. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van huidverslapping:

 • Naarmate we ouder worden, vertraagt de productie van collageen en elastine in de huid, waardoor deze haar stevigheid en elasticiteit verliest.
 • Het afnemen van de spiermassa naarmate we ouder worden, kan bijdragen aan huidverslapping, vooral in gebieden waar spieren de huid ondersteunen, zoals het gezicht en de nek.
 • Overmatige blootstelling aan de zon kan de collageen- en elastinevezels beschadigen, wat resulteert in huidverslapping en vroegtijdige veroudering van de huid.
 • Roken heeft een negatief effect op de bloedcirculatie en de collageenproductie, wat bijdraagt aan huidverslapping.
 • Snel of significant gewichtsverlies kan leiden tot huidverslapping omdat de huid niet voldoende tijd heeft om zich aan te passen aan het nieuwe lichaamsvolume.
 • Slechte voeding: Een ongezond voedingspatroon dat arm is aan voedingsstoffen, antioxidanten en voldoende hydratatie kan de gezondheid en elasticiteit van de huid beïnvloeden.

Wat kun je zelf doen

Hoewel het niet mogelijk is om huidverslapping volledig te voorkomen of om te keren zonder medische interventie, zijn er enkele maatregelen die je zelf kunt nemen om de verschijnselen te verminderen:

 • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF en vermijd overmatige blootstelling aan de zon.
 • Houd je huid goed gehydrateerd door dagelijks een vochtinbrengende crème te gebruiken.
 • Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met voldoende voedingsstoffen, antioxidanten en gezonde vetten om de gezondheid van je huid te ondersteunen.
 • Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen bijdragen aan huidverslapping, dus vermijd deze gewoonten.
 • Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de spiertonus te behouden en de bloedcirculatie te verbeteren.

Behandelingen

SQIN biedt verschillende behandelingen die kunnen helpen om huidverslapping tegen te gaan.

Neogen Stikstof plasma

Neogen Stikstof plasma

Voor de behandeling van acne, littekens, pigmentvlekken, fijn lijntjes en rimpels. Door de stimulatie van collageen bijzonder geschikt voor versteviging en voor de algehele verjonging van jouw huid.

Lees meer
Skinpen

Skinpen

Verbetert de elasticiteit van de huid waardoor fijne lijntjes, rimpels en verslapping verminderen. Helpt littekens vervagen en verkleint de poriën voor een stralende huid.

Lees meer
Glymed salonpeelingen

Glymed salonpeelingen

Deze peelingen bieden diepe exfoliatie, verbeteren de huidtextuur, verminderen pigmentvlekken, acne en rimpels, voor een jeugdige en stralende huid.

Lees meer
MeDioStar Diodelaser

MeDioStar Diodelaser

Geschikt voor permanente haarverwijdering en de behandeling van acne, ontsierlijke vaten en couperose. Stimuleert de aanmaak van collageen voor een gladde en egale huid.

Lees meer
Beauty Angel (Collageen lamp)

Beauty Angel (Collageen lamp)

Stimuleert collageenproductie en verbetert de huidtextuur voor een jeugdige gloed zonder invasieve procedures, pijn of hersteltijd. Wordt vaak in combinatie met andere behandelingen ingezet.

Lees meer
Pascaud Contour

Pascaud Contour

Biedt niet-invasieve huidverstrakking en vermindert cellulitis, voor een stevigere, gladdere huid zonder operaties of hersteltijd.

Lees meer