Heb jij rode adertjes, pigmentvlekken of andere huidoneffenheden? Dan is de T-Away2 behandeling perfect voor jou. Vervelende huidoneffenheden worden snel, effectief en veilig verwijderd. Huidproblemen die tot nu toe alleen met laserbehandelingen konden worden behandeld kunnen nu met de T-Away2 probleemloos worden behandeld. De T-Away2 werkt op basis van de nieuwe RWS-Technologie. Dit systeem, dat al jaren in de medische wereld wordt gebruikt, kan nu voor het eerst voor cosmetische doeleinden worden gebruikt.

De behandeling

Een T-Away2-behandeling is een niet-invasieve procedure die globaal als volgt verloopt:

 • Je behandelaar zal het te behandelen gebied reinigen en mogelijk verdovende crème aanbrengen om eventueel ongemak te verminderen, afhankelijk van de gevoeligheid van het gebied en de behandeling die wordt uitgevoerd.
 • De behandelaar zal de T-Away2-apparatuur gebruiken om de specifieke huidaandoening te behandelen. De T-Away2 maakt gebruik van verschillende technologieën, zoals hoogfrequente stroom, om de onvolkomenheden op de huid te verminderen of te verwijderen.
 • Bij het behandelen van fibromen, bloedblaasjes of andere huidtumoren, zal de behandelaar een dunne naald gebruiken om de huidaandoening voorzichtig aan te raken. De hoogfrequente stroom wordt vervolgens toegepast om de onvolkomenheid te coaguleren en te verwijderen.
 • Voor het behandelen van pigmentvlekken kan een speciale tip worden gebruikt om de pigmentatie te verminderen. De behandelaar zal de tip over de huid bewegen, waarbij de hoogfrequente stroom de pigmentatie doelgericht aanpakt.
 • Bij de behandeling van couperose kan de behandelaar een speciale glaselektrode gebruiken om de zichtbare bloedvaatjes op de huid aan te pakken. De hoogfrequente stroom wordt gebruikt om de bloedvaatjes te coaguleren en te verminderen.

Duur van de behandeling: De duur van een T-Away2-behandeling kan variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en de aard van de huidaandoening. Over het algemeen duurt een behandelingssessie meestal enkele minuten tot maximaal een half uur.

Voor wie/welke huidproblemen?

De T-Away2 is een veelzijdig apparaat dat verschillende huidproblemen en onvolkomenheden kan behandelen. Enkele van de huidproblemen die met de T-Away2 kunnen worden aangepakt, zijn onder andere:

 • Fibromen/ Bindweefselbultjes.
 • Bloedblaasjes (spider naevi).
 • Pigmentvlekken.
 • Couperose.

Het is goed om te weten dat de exacte toepassing van de T-Away2 bij iedereen kan variëren. Bij SQIN adviseren wij jou graag!

Wanneer behandelen we niet?

Hoewel de T-Away2 als veilig wordt beschouwd zijn er een aantal indicaties waar je op moet letten, zoals:

 • Als je huidkanker hebt of een verhoogd risico hebt op huidkanker, kan het mogelijk niet geschikt zijn om behandeld te worden met de T-Away2.
 • Als je een actieve huidinfectie hebt, kan het verstandig zijn om de behandeling uit te stellen tot de infectie is genezen.
 • Als je een gevoelige huid hebt, kun je meer risico lopen op complicaties of bijwerkingen na de behandeling.

Bij SQIN vindt er altijd een uitgebreide huidintake plaats voordat wij een behandeling uitvoeren.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden op een T-Away2-behandeling, kun je de volgende stappen volgen:

 • Beperk je blootstelling aan de zon gedurende minstens twee weken voorafgaand aan de behandeling.
 • Stop enkele dagen voor de behandeling met het gebruik van huidproducten die de huid kunnen irriteren of gevoeligheid kunnen veroorzaken, zoals retinol, zuren (bijv. glycolzuur, salicylzuur) en bleekmiddelen.
 • Vermijd het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, supplementen en kruidenpreparaten, tenzij anders geadviseerd door je behandelaar.
 • Afhankelijk van het te behandelen gebied, kan het nodig zijn om het haar op het gebied dat behandeld wordt te scheren of te trimmen. Volg de instructies van je behandelaar nauwkeurig op om het juiste voorbereidingsniveau van het haar te bereiken.

Nazorg

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling en lichte korstvorming optreden op het behandelde gebied. Dit is normaal en zal meestal binnen enkele dagen tot een week vanzelf verdwijnen.

Na een T-Away2-behandeling is het belangrijk om de juiste nazorgmaatregelen te nemen om het herstelproces te bevorderen en mogelijke complicaties te voorkomen. Hier zijn enkele algemene nazorgadviezen die je kunt volgen:

 • Direct na de behandeling kan er enige roodheid, zwelling of warmte op het behandelde gebied zijn. Je kunt een koelpakket of koud kompres gebruiken om het gebied te koelen en eventuele ongemakken te verminderen.
 • Bescherm het behandelde gebied tegen direct zonlicht en vermijd blootstelling aan UV-straling gedurende ten minste twee weken na de behandeling. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF.
 • Vermijd het gebruik van irriterende huidverzorgingsproducten, zoals retinol, zuren (bijv. glycolzuur, salicylzuur) en agressieve reinigingsmiddelen, op het behandelde gebied gedurende enkele dagen na de behandeling.
 • Het is belangrijk om het behandelde gebied met rust te laten en niet aan de korstjes of eventuele blaren te krabben of te pulken. Laat de huid op natuurlijke wijze genezen om infectie en littekenvorming te voorkomen. Als er korstjes ontstaan, laat ze dan vanzelf afvallen.
 • Gedurende enkele dagen na de behandeling moet je blootstelling aan intense hitte vermijden, zoals hete baden, sauna’s, stoombaden en hete douches.

Aantal behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen en de tijdsintervallen ertussen worden besproken tijdens het consult met SQIN. Wij zullen je specifieke aanbevelingen geven op basis van je huidconditie en behandelingsdoelen. Het is belangrijk om de aanbevolen behandelschema’s en intervaltijden op te volgen voor de meest effectieve resultaten.

video